CatalanSpanish

Itinerari per a emprende

Emprendre no és una feina senzilla, requereix molt d’esforç, temps i recursos econòmics, per la qual cosa abans d’iniciar el qualsevol projecte de negoci, guiarem a l’usuari a l’hora d’analitzar cada fase del procés, ajudant a crear un projecte viable i d’èxit.


⦁ Analitzar la IDEA de NEGOCI
Tenir una idea de negoci és el punt de partida d’un projecte, a vegades no és necessari buscar idees complexes, és qüestió de satisfer les necessitats dels consumidor. En general, les idees de negoci vendran del propi coneixement, de l’experiència personal o professional dels futurs emprenedors.


A l’agència explicarem com analitzar i testejar la idea de idea de negoci, ajudant a definir i a conèixer el grau de maduresa i a conèixer la seva viabilitat. També explicarem com realitzar un anàlisi DAFO (Debilitats, Amenaces, Fortaleses, Oportunitats) del cada projecte. Aquesta ferramenta ajudarà als futurs emprenedors a establir les estratègies per a que sigui viable i determinar l’ordre en el qual s’hauran d’abordar cadascuna d’elles.


Desenvolupament del PLA d’EMPRESA, PLA ECONÒMIC i FINANCER i elecció de FORMA JURÍDICA
Una vegada perfilada la idea de negoci, el següent pas consisteix en desenvolupar-la.


Ajudarem en l’elaboració i preparació del PLA D’EMPRESA i PLA ECONÒMIC i FINANCER, dos document imprescindibles si volem accedir a finançament o sol·licitar una ajuda o subvenció, a més de ser un document que permetrà als usuaris analitzar la seva viabilitat tècnica, econòmica i financera amb més detall.


Finalment, abans de convertir el somni en realitat, ajudarem a cada emprenedor a decidir la FORMA JURÍDICA més adient per cada projecte.


(El portal web del Centre d’Informació i Xarxa per a la Creació d’Empreses, CIRCE, ofereix un entorn guiat que proporciona tota la informació que necessites.)


⦁ La POSADA en MARXA
Una vegada avaluada la idea, realitzat el Pla d’Empresa i el Pla Econòmic i Financer i escollida la Forma Jurídica que més convé a cada futur emprenedor, guiarem a l’usuari en el procediment de creació de l’empresa, servei que oferirem mitjançant el Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE), on de manera telemàtica podrem donar d’alta (i baixa) les següents formes societàries: Empresari Individual (Autònom) i Societat Limitada, evitant així desplaçaments per realitzar els tràmits de constitució, des de l’Agència acompanyarem a l’usuari en tot el procés.


Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE): a través del PAE facilitarem la creació de noves empreses, l’inici efectiu de la seva activitat i el seu desenvolupament, a través de la prestació de serveis d’informació, tramitació de documentació, assessorament, formació i suport al finançament empresarial. Els PAE es recolzen en el sistema CIRCE per a crear empreses, i en concret en un dels components que ho formen: el Sistema de Tramitació Telemàtica (STT). En aquest sentit, quan un emprenedor opta per iniciar els tràmits de creació d’una empresa des d’un PAE, implícitament està utilitzant el sistema CIRCE.


La teva empresa en 48 h (a través del Punt PAE, autoritzat mitjançant conveni subscrit amb la Direcció General d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, depenent del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme):


Aquest sistema de tramitació telemàtica integra en un únic procediment administratiu el Document Únic Electrònic (DUE), entre altres, les següents actuacions:
⦁ Alta Censal en el Agència Tributaria.
⦁ Alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms.
⦁ Inscripció de la persona emprenedora en la Seguretat Social.
⦁ Creació del compte de cotització.
⦁ Afiliació a la Seguretat Social.
⦁ Altes de treballadors per compte d’altri.


Las formes jurídiques que poden tramitar-se són:
⦁ Empresari/a individual (Autònom/a).
⦁ Societat Limitada (SL).
⦁ Societat Limitada Nova Empresa (SLNE).


Aquest sistema ofereix les següents avantatges:
⦁ Estalvi de temps i costos.
⦁ Estalvi en tràmits.
⦁ Control dels tràmits i situació de l’expedient.
⦁ Confidencialitat.

CONVOCATORIA DE DOS PROCESSOS DE SELECCIÓ D'AGENTS DE DESENVOLUPAMENT LOCAL (AODL), MITJANÇANT OFERTA GENÈRICA DEL SOIB, I CREACIÓ DE LLISTES DE RESERVA PER A CADA UN DELS LLOCS DE FEINA
Entrada: 29 September 2023
RESOLUCIONS PROVISIONALS DELS PROCEDIMENTS SELECTIUS AODL 2023 – PERFIL GENERAL 004872 I PREFIL PRIORIRARI DE FORMACIÓ 004874: PERSONES SELECCIONADES I...
II Fira d'Ocupació i Emprenedoria de Formentera 2023
Entrada: 28 February 2023
La II Fira d’Ocupació i Emprenedoria de Formentera tendrà lloc el proper dia 9 de març de 2023 de 9,30...
L’Estratègia d’Inversions de les Illes Balears 2030 i els fons Next Generation EU, una aproximació per als agents de desenvolupament local i orientadors d’oficina de les Illes
Entrada: 20 February 2023
El 16 de febrer de 2023 es va tenir lloc al Centre Cultural de Jesus, a l’illa d’Eivissa, una formació...
Subvencions per a persones autònomes. Convocatòria 2023 
Entrada: 6 February 2023
Convocatòria de subvencions per al període 2021-2023 destinades a promocionar l’ocupació autònoma per abordar el repte demogràfic i facilitar la...
Jornades de la Xarxa de Serveis Públics Empresarials
Entrada: 27 January 2023
El 24 de gener de 2023 els AODL de l’Àrea de Desenvolupament Local del Consell Insular de Formentera van assistir...

Accés personal:

Subscriu-te a la nostra newsletter